Klik op het product om meer details te zienReactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Tip:

Op elke bladzijde staat een QRcode. Als je die scant, dan kom je bij het lied op You Tube uit. In de omschrijving op You Tube zelf is de link naar de hele playlist te vinden, zodat je niet nummer voor nummer hoeft te scannen. Je hoort de liedjes dan achter elkaar in de volgorde van het leesliedjesboek. De liedjes zijn ook te beluisteren via streamingsdiensten zoals Spotify en Apple Music. Scan de QRcode die bij het nawoord staat om naar een pagina met extra’s te gaan, zoals enkele verwerkingsbladen. 

Focuspunt liedjes

Elk liedje heeft een ander focuspunt:

de letter B

Het leeslied “de letter b” is ingegeven doordat een groot aantal leerlingen in het begin moeite hebben de letter b en d uit elkaar te houden. Bewust heb ik gekozen om niet de verschillen tussen de twee letters in een lied te zetten, maar juist de letter b te benadrukken. En door de typische geluiden van de letter b in bijvoorbeeld de laatste alinea, kun je bijna voelen waar de letter b zit. 

 

piet

Het leeslied “piet” is een lied met kleine korte woorden, die al snel te lezen zijn. 
Doordat het lied een grappig verhaal kent, stimuleert het herhaling. En je ziet.. met de vis is niks aan de hand ! In het nawoord staat een QRcode die uitkomt op een pagina met extra’s, zoals enkele kleurplaten. 
Op de kleurplaat kunnen extra aantekeningen of woordjes worden gemaakt. Of wie weet maak je van de lege vissekom wel een vaas met bloemen. De qr code kan gescand worden en verwijst naar het lied op You Tube.

domino

Het leeslied “domino” is het resultaat van het verzoek van een leerkracht. Ze gaf aan dat zij de methode veilig leren lezen (Kim versie) gebruikt en een extra oefening kon gebruiken, die aansloot op kern 2. Ze kennen dan nog relatief weinig letters. Liefst niet de steunwoorden, maar juist verschillende combinaties van de letters. Daarop is het leeslied domino gemaakt.

Kinderen kunnen -met dit lied als inspiratie- vervolgens ook hun eigen domino spel leggen/teken/kleuren met eigen woorden en eigen volgorde. Het lied kan eventueel ook uitgebreid worden naar een karaokeversie, waarop de kinderen vervolgens hun zelf gelegde woorden en volgorde van ‘domino’ kunnen meezingen (en evt voor een voorstellingsmoment op school mee kunnen zingen en opnemen)

Inschrijven voor de nieuwsbrief ?